Educatie Natie prin educatie Parenting

Robotica e tare! Vino la First Tech Challenge România

Când le povestesc oamenilor pe care îi întâlnesc prima dată că Victor, băiatul meu, construiește roboți, totul pare desprins din filmele SF. „Wow, dar are doar 13 ani”. Numai eu știu câte nopți a stat până târziu, alături de colegii lui din Echipa Autovortex să printeze piese 3D, să le monteze și să programeze. Victor e cel mai mic din echipă, iar la vârsta asta, în loc să isi petreacă timpul pe tableta, sau la mall, câștigă medalii de aur pentru România la competiții din toată lumea! Recent a călătorit cu echipa în Korea de Sud, Canada și Israel! Nu pot decât să mă bucur că e copilul meu, iar eu sunt mama lui, cea mai mândră mamă de robotist!

 

 

Cred că România e o țară plină de copii minunați, care merită să fie susținuți și să devină viitori campioni. Copiii învață la școală matematică, fizică, informatică. Separat. Robotica este, dacă vrei, o cale spre o educație mai modernă decât oferă acum învățământul tradițional: e un domeniu multidisciplinar, în care trebuie să aplici în practică, cumulat, toate cunoștințele dobândite, la fel ca în viață.

 

 

Prin asociația pe care o conduc, Nație prin Educație, încerc să ajut cât mai mulți copii din țară să construiască roboți și organizez acum cea mai mare competiție pentru licee, First Tech Challenge România, ai cărei câștigători vor pleca la Campionatul Mondial de Robotică organizat în Statele Unite!

 

Dacă ești curios să descoperi cum arată tehnologia viitorului și să vezi cu ochii tăi cum se construiește un robot, te invit să vii pe 25 și 26 martie, la Sala Polivalentă din București, la competiția First Tech Challenge România. Din culise, îți spun că va fi ceva spectaculos, ceva ce nu a mai fost organizat niciodată în Romania. Cu scenă si CRBL pe ea, cu perete de monitoare uriaș, două terenuri de concurs și unul de antrenament, zona VIP și standurile echipelor. Intrarea este libera si adrenalina garantata.

S-au înscris în concurs peste 800 de copii din toată țara! Sunt copii frumosi, cărora li se citește inteligenta pe fata și în priviri.  Sunt impresionată de cât au muncit și cât de bine au construit roboții. Mai au doar cateva zile pana la marea finala din acest weekend !

Intrarea e liberă, așa că vino și împreună cu cei mici. Mi-ar face mare plăcere să ne întâlnim acolo!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marianna 3 April 2017 at 14:55

    Frumos blogul tau,fresh ca tine,. imagini frumoase; texte placute , utile , interesante, documentate!
    Mi.ar placea sa faci o lista cu carti despre parenting, educatie, copii care te au ajutat , inspirat eventual ceva pasaje sau idei…
    Alt ceva as vrea sa stiu despre alimentatia la copii, ce e de evitat( stiu ca nu am mai manca nimic daca a m analiza ce mancam, vreau sa stiu si parerea ta) ce este bun,etc , cateva idei.

    Ce crezi despre produsele bio, dar cele fara zahar?

    Locuri In Bucuresti unde sa mergem cu copii care ti au placut.

    Multumesc!
    Mult succes!

  • Leave a Reply