Educatie Life Style

Cărți pentru cei care nu au niciodată timp să citească

Printre zgomot, trafic, evenimente cu roboți, antrenamente la sală și orele petrecute alături de copiii mei, Victor și Marc, încerc, în fiecare zi, să strecor în programul meu și puțin timp pentru mine. Câteva minute în care descopăr lucruri noi, în care citesc lucruri interesante și lucrez ca să devin cea mai bună versiune a mea. Pentru mine, asta e definiția echilibrului.

Poate că nu am niciodată suficient de mult timp pe cât mi-aș dori să stau la masă într-o librărie, să beau un ceai bun și să răsfoiesc ultimele cărți cu coperte lucioase, însă încerc să-mi eficientizez orele cum pot.

Și fiindcă știu că și timpul tău e la fel de limitat, îți voi povesti cum poți să fii mereu conectat și să descoperi ideile noi din librării, chiar dacă nu ai niciodată prea mult timp să citești și să fii 100% relaxat.

 

Înlocuiește radio-ul cu cărțile audio în mașină

Dacă petreci mult timp în trafic sau la sală, la fel cum fac eu, renunță la radio și înlocuiește-l cu podcasturi sau cărți audio. Pe audible.com, parte din libăria Amazon, ai cea mai mare colecție de audio books pe care le poți descărca, unele din ele narate de voci celebre și chiar premiate la Grammy. Vei găsi multe cărți interesante, care nu au apărut încă la noi în librării și vei vedea că, în timp, vei ajunge să economisești. Și bani și timp și hârtie. Cred că e foarte sănătos să încurajăm o industrie a cărților digitale, dacă ținem la mediul înconjurător și la viitorul în care vor trăi copiii noștri.

 

Citește cărți în 15 minute cu Blinkist

Când ai câteva minute libere, stai la coadă la cumpărături sau aștepți la medic, downloadează-ți pe telefon Blinkist. E o aplicație unde poți găsi cele mai interesante 1800 de cărți de non-ficțiune ale momentului, dintr-o varietate de domenii, de la business până la știință. Sunt rezumate în câteva take away-uri esențiale, deci poți parcurge cele mai interesante idei, în mai puțin de 15 minute.

Bineînțeles, nu se compară cu plăcerea de a te legăna într-un hamac, în vacanță și de a citi ceva din scoarță în scoarță, în schimb îți poate aduce o mulțime de insight-uri și idei noi, ca să te ajute să te dezvolți personal. Și poate, cine știe, selecția de cărți ți se va părea atât de interesantă, încât vei vrea să le citești apoi integral.

 

 

 

Tu ce cărți interesante ai descoperit în ultima vreme?

Mi-ar plăcea să mi le recomanzi și mie în comentarii.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Bogdan Sanda 23 April 2017 at 14:03

  Wow, asta imi place ! Eu mereu tanjesc dupa 10 minute pentru a putea citi sau face ceva doar pentru linistea mea interioara. Imi amintesc mereu cum citeam toata ziua sau toata noaptea, pana terminam o carte. Acum citesc la cafeaua de dimineata sau cand mai fierbe mancarea pe soba 🙂 adica si 15 minute sunt suficiente.
  Legat de ce citesc, acum citesc “hartie”, adica ating cartea: 1q48 de Haruki Murakami.

  • Reply Dana Razboiu 25 April 2017 at 15:17

   Oh, il iubesc pe Murakami. Am inceput acum “Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga” E atat de intelept Murakami! Cartea pe care o citesti tu nu am citit-o inca. Multumesc de recomandare. Sa imi mai scrii!

   • Reply Bogdan Sanda 27 April 2017 at 19:01

    Ei asta da sugestie de vacanta de 1 Mai, multumesc !

 • Reply Gabriela 28 April 2017 at 13:43

  Când ai timp pentru cărți, ai timp pentru tine! Și pentru tine cel mai important ești tu!
  O zi frumoasă să ai!

 • Leave a Reply