Life Style

Cum se fac poze pentru Instagram în real life

Am plecam sâmabătă dimineața la sală să fac mult sport. Cina de cu o seară înainte impunea un efort considerabil, cât de repede la salā.

https://www.instagram.com/p/BRfv96Ij-ws/?taken-by=danarazboiu

Am făcut o încălzire bună de 10 minute pe bandă ca să pot folosi greutăți mari fără să mă accidentez. Ma gândeam să fac exerciții pentru picioare, să ard mai multe calorii. Dar era deja ora 11 și nu postasem nimic pe Instagram. Am filmat repede un cadru cu picioare care aleargă și am postat în Instastories, măcar acolo să am ceva. Am scris Run, Forest! Run!

Am început să mă antrenez cu o minge mare medicinală pentru a-mi exersa mușchii abdominali și stabilizatori ai coloanei. Am zis că e colorată și pot face și o poză cu ea, repede pentru Instagram, să îmi iau grija asta de pe cap și să îmi văd apoi de treabă, adică de antrenamentul de picioare. Am făcut niște selfiuri în oglinda mare și ofertantă. Să îmi mențin echilibrul în genunchi pe minge era pentru mine destul de ușor, dar să fac în același timp și selfiuri…asta mi-a pus serioase probleme.

https://www.instagram.com/p/BPPe11WjxER/?taken-by=danarazboiu

Am încercat vreo 20 de minute după care am renunțat căci niciuna din poze nu era OK. Am zis să încerc cu o poză cu gantere. Am luat una de 4kg, mi-am încordat mușchii cu gantera în mâna stânga, telefonul în mâna dreaptă…cu zâmbet, fără zâmbet, cu fața la vedere, cu fața mascată de telefon. Mă rog, la fitness sunt avansată. La selfiuri sunt începătoare. Am ales o poză, am editat-o în VSCO, am scris un text și era cât pe ce să o postez. Dar nu mi-a mai plăcut! Am zis, e o poză mediocră, de ce aș posta așa ceva? Doar ca să arăt că sunt la sală și fac sport? Parcă voiam calitate pe Instagram, nu? OK. Nu o mai postez. Între timp observ că sunt privită de dincolo de geam de un barbat. În zona fotoliilor pe care stau părinții ce își așteaptă copiii de la tenis sau înot. Îmi dau seama că mă urmărește de mai mult timp, probabil, pentru că oricum nu avea nimic altceva mai bun de făcut. Brusc, mi se face rușine că am venit, chipurile, la sală și eu în loc de sport fac selfiuri și editez poze… Așa încât, folosindu-mă de bărbatul acela ca de o conștiință exterioară, mă apuc în sfârșit să fac sport cu adevărat. Să fac niște brațe totuși, îmi spun, parcă mai bine decât picioare. Iau înapoi gantera de 4kg de la selfiul precedent plus încă una identică și fac o serie de ridicări laterale pentru umeri. Dar îmi aduc aminte că nu am pus totuși nicio poză pe Instagram. Și e deja ora 12, exact ora cu audiența mare de sâmbătă. Las ganterele și mă urc din nou pe mingea portocalie cu telefonul în mâna dreaptă. Îmi caut echilibrul și încep să fac selfiuri în oglinda mare. Aștept să treacă niște colegi de sală și după zeci de poze cobor de pe minge mulțumită că am reușit să stau în echilibru cu genunchii relativ apropiați și să fac și poze.

https://www.instagram.com/p/BQ970wpjP4q/?taken-by=danarazboiu

Caut repede una bună și…nu îmi place nimic. Singurele care îmi plac sunt cele în care îmi caut echilibrul, nu cele în care stau perfect. Ah, și cât mă chinuisem să stau dreaptă. Aleg una într-un echilibru instabil dar cu o mimică foarte expresivă, o editez și pe asta în VSCO. Între timp mă sună Victor, care a terminat și tenisul și dușul de după și mă întreabă dacă sunt gata cu antrenamentul. Îmi dau seama că a trecut o oră și jumătate de când am ajuns la sală!

90 de minute în care am făcut doar încălzirea!

Scriu repede un text pentru poza cu mingea, ultima variantă, o postez, răsuflu ușurata și plec mulțumită de la sală. Ce antrenament greu și Instagramul ăsta! Nu-i așa?

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Pris 15 March 2017 at 19:13

    La fel s-ar descrie si antrenamentul meu. Mi-a placut acest articol hazliu. Acum incep să “inspectez” tot blogul. Mă bucur că ai găsit inspirație pentru a realiza acest blog! În felul acesta învățam lucruri noi şi ne bucurăm să te descoperim şi din alte perspective. Mult succes în continuare!

    • Reply admin 17 March 2017 at 7:46

      Multumesc, Pris. Viata e plina de lucruri hazlii:) Imi propun sa scriu articole exact despre ceea ce persoanele publice ascund de obicei. Pentru ca tocmai astea sunt intresante, nu? Pentru mine este ceva greu de facut, deci provocator. Iubesc autenticitatea!

  • Reply Dacian 16 March 2017 at 19:23

    Felicitari pentru blog! Arata foarte bineeee!

    • Reply admin 27 March 2017 at 5:48

      Multumesc, Dacian. Ma bucur ca iti place cum arata. Esti IT probabil:) Sau artist? Sa imi mai scrii. Dana

  • Reply Marianna 4 April 2017 at 11:39

    Buna Dana! Mi a placut articolul! am citit cu interes ca sa vad daca ai reusit sa postezi poza pe instagram ! Asta – I viata , ne conformam generatiei, poze poze si iar poze!
    Poate scrii un articol despre cat timp pe zi petreci butonand telefon, calculator , ipad, etc …

    Uneorori urasc tehnologia pentru faptul ca stau pe telefon mai mult de cat as vrea sau cand vad ca toti oamenii butoneaza de parca ar fi setati, ca un drog…ca orice lucru pe lumea asta tehnologia are parti bune si rele.
    Astept sa citesc si alte articole !
    Numai bine!

  • Reply Marianna 7 April 2017 at 8:37

    Vad ca nu prea activezi p. Blog :(….

    • Reply Dana Razboiu 7 April 2017 at 11:49

      Am fost foarte prinsa in ultima vreme cu organizarea concursului cu robotii, dar voi fi foarte activa pe blog in perioada urmatoare. Iti multumesc mult pentru comentarii, ma ajuta mult sugestiile de la tine.

    Leave a Reply