Life Style

Sportul, medicamentul minune

În fiecare săptămână voi scrie despre un medicament minune. Sunt destule: sportul, rodia, apa, soarele, râsul, joaca, ciocolata neagră, cărțile, psihologii.  Dar să începem cu începutul, zic…

De ce fac eu sport?

În primul rând pentru că vreau să arăt bine. Îmi doresc să fiu cea mai bună variantă a mea. Sunt conștientă de importanța geneticii și de limitările ei. Nu caut perfecțiunea, nu îmi fac liposucție, nu îmi doresc să arăt ca cineva anume, cu atât mai puțin ca păpușa Barbie, însă îmi propun să nu îmi bat joc de mine și de corpul meu. Vreau să fiu sănătoasă și în cea mai bună formă. Sunt in competitie doar cu mine însămi și, am observat că atunci când iau în greutate și sunt ieșită din formă, am tendința să mă ascund în haine negre și largi, să mă ascund de lume și de oameni în general. Inconștient aleg să stau mai mult în casă sau la birou, sau într-o zonă mai retrasă atunci când sunt în mulțime. Dimpotrivă, când sunt în varianta slabă, mă simt atât de bine în pielea mea și în hainele rămase mari, încât ies mai des, mă bucur de compania oamenilor, inițiez intâlniri și conversații, cu alte cuvinte, nu mă mai ascund.

În al doilea rând, fac sport pentru că îmi dă o stare de bine. Sunt alt om când plec de la sală. Endorfinele secretate în timp ce alerg sau ridic greutăți mă fac să mă simt foarte puternică. Îmi dau un mood bun, cum se spune. Sunt plină de viață și calmă în același timp. Este exact starea pe care mi-o doresc mie și vouă tuturor. Sunt echilibrată, răbdătoare, sedata cumva parcă, în sensul că nu mă poate enerva nimeni și nimic, dar în același timp plină de energie și de încredere înpropriile forțe. Sportul este pentru mine un drog, un medicament miraculos, cu efecte fantastice asupra psihicului meu.

Voi de ce faceți sport? Sau de ce v-ați dori să faceți sport și nu faceți? Dacă aveți nevoie de motivație, sper să o regăsiți și pe acest blog, voi scrie mai multe articole despre sport, despre mersul la sala, despre cum ridicatul greutatilor la sala iti ia din povara de pe umeri si din suflet. Sportul este un fel de psiholog. Imi face viata mai buna. Voua?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply