Life Style Mancare vegana

Meniul de post pentru o zi

Anul acesta este pentru prima dată când țin tot Postul Paștelui. Sunt vegană și, dacă vrei și tu inspirație pentru rețete de post, îți dau câteva idei.

Sunteți mulți cei care ați cerut să scriu cum arată meniul meu pentru o zi. Sper să vă ajute, sa fie o sursă de inspirație.

 Suc verde din legume. Broccoli, kale, măr verde, lamaie, castravete, ghimbir și mentă multa – pentru un gust delicios. Ideal ar fi sa il consumi pe stomacul gol dimineata, ca un medicament miraculos. Organismul are nevoie de hidratare, oferă-i un suc sănătos, plin de vitamine și minerale. 

Eu imi pregatesc sucul seara, il tin in frigider si il incalzesc putin in apa calda dimineta. Il iau apoi cu mine in masina, intr-un recipient de starbucks.

Iaurt de soya cu semințe Chia 

Iaurtul de soia, sau de cocos, poate fi combinat in foarte multe feluri. Eu il prefer cu seminte chia, pentru proteine. Semintele le las in lapte de migdale, sau in apa, timp de 15 minute, pana se fac gelatinoase. Adaug apoi un strat de cereale fara zahar, pentru carbohidrati si fibre, iar deasupra fructe. Daca nu e sezon de fructe de padure, puteti taia cubulete mici de kiwi, sau mar, sau orice alt fruct de sezon care va place.

Sote de spanac cu semințe de dovleac si seminte de canepa

Amândouă sunt importante surse de proteina vegetala. Poti decora cu flori comestibile -se gasesc la Metro, la raionul de legume. Sau cu flori din gradina, pe care le scoti din farfurie inainte de a manca:)

Desert: Căpșuni cu ciocolată neagră 99% topită.

 

Cina: supă de dovleac cu pudră proteică de legume

Eu folosesc pudra de cânepă pentru ca are gust mai bun. Sau semințele de cânepă decorticate. Uneori nici nu mai ajung in farfurie semintele, le mănânc cu lingurita, direct din ambalaj. Yummy! Au proteine și grăsimi delicioase. Supa o decorez cu seminte de dovleac, de canepa si flori comestibile.

În curând mi-am propus să public mai multe rețete, pas cu pas, ca să te învăț și pe tine cum să le prepari, așa că stai cu ochii pe blog! 🙂

P.S. Toate fotografiile sunt ale mele si sunt facute cu telefonul! (mai putin cea in care apar si eu)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Bogdan Sanda 9 April 2017 at 19:52

    Imi pare rau ca nu am fost prima care sa te felicite pentru aceasta postare ! Imi place la nebunie. Si eu mananc majoritatea din lucrurile mentionate de tine dar nu zilnic. La cat de frumos arata tot, imi dai curaj ! 🙂
    Acum, imi permit, o alta intrebare: cum reusesti sa imbini dieta ta cu ceea a copiilor ? Eu, sincer, incerc pentru ei (am doi baieti: 2 ani si 9 ani) sa le asigur toate categoriile de alimente.

    • Reply Dana Razboiu 12 April 2017 at 9:34

      Sanda, copiii mei nu sunt vegani, insa ma vad pe mine ca mananc legume si chestii “disgusting”, cum ar fi mancare de spanac sau de urzici si uneori gusta si ei. Gusta inseamna ca iau un varf de furculita:)) Insa…stiu sigur ca ce vad acum in familie o sa ramana undeva in creierul si sufletul lor si vor fi niste adulti care se vor alimenta sanatos. Eu sunt vegana pentru ca asa imi este bine, dar nu pretind ca detin adevarul absolut. Mai degraba militez pentru echilibru in alimentatie, pentru mai multe legume zilnic, pentru mai putin zahar sau deloc! Copiii invata ce vad acasa si vor reproduce apoi in viata adulta ce au vazut si auzit de la parinti.
      Copiii tai au nevoie de oua, de carne, de grasimi si de multe legume si fructe. Eu nu gatesc complicat, nici nu stiu, dar le fac oua ochiuri copiilor, paste cu ton etc. Nu stiu daca ti-am raspuns la intrebare, daca altceva ma intrebai, mai scrie-mi o data mai pe larg:)

  • Reply Bogdan Sanda 12 April 2017 at 20:18

    E super raspunsul. Exact asta incerc si eu sa fac, sa le arat ca mancarea poate sa fie si gustoasa si sanatoasa si ca excesele sunt daunatoare.

  • Reply Gabriela 28 April 2017 at 13:51

    Sper să postezi mereu rețete sănătoase și modul de preparare. Citesc cu drag blogul tău!

  • Leave a Reply